בית המשפט לעניינים דחופים במצרים הוציא אל מחוץ לחוק את כל מועדוני האולטראס במדינה, והכריז על קבוצות אוהדי הכדורגל השרופים כעל ארגון טרור.
כמו במדינות רבות אחרות, גם במצרים ידועים האולטראס בנטיותיהם האנטי-ממסדיות, ובעת המהפכה נגד הנשיא חוסני מובארכ הם בלטו בנוכחותם בכיכר תחריר, כקבוצת מפגינים ייחודית, עוצמתית ומסורה, שזכתה להערכה רבה בקרב הציבור המצרי.
רבים רואים בהם את אחת התנועות המאורגנות ביותר במצרים אחרי תנועת האחים המוסלמים, שהוצאה אל מחוץ לחוק והוגדרה כארגון טרור לאחר ההפיכה הצבאית נגד הנשיא מוחמד מורסי.
לאחר ההפיכה שבעקבותיה עלה לשלטון הגנרל עבד אל-פתאח א-סיסי, עיקר הביקורת של האולטראס כלפי המשטר ממשיכה להיות זהה לזו של קבוצות פרו-דמוקרטיות אחרות.
"האולטראס הם האוהדים השרופים של קבוצות הכדורגל ברחבי העולם. לרוב, הם מוצגים כחבורה של נערים חמומי-מוח ומחרחרי מדון שמגיעים אל מגרשי הכדורגל כדי להתפרע, אך אירועים כמו המהפכה המצרית יכולים להציג את הקבוצה הזאת, כאורגניזם אנטי ממסדי ובעל יחסים מעניינים ביותר דווקא עם אובייקט ההערצה שלה – כלומר, הקבוצה", דיווח אתר קו חוץ.
"מקור המונח 'אולטראס' מגיע, כפי שניתן לדמיין, מהמילה הלטינית אולטרה – יוצא-דופן. כיום, אין לקבוצות האולטראס קשרים פורמליים עם המועדונים והם משוחררים ממדיניות מועדוני הכדורגל ומתקשורת עמם. יתר על כן, נראה כי הגדרתם כמסורים דווקא, לא מעידה כי הם מעריצים במובן הקלאסי. מישראל, דרך איטליה ועד מצרים, האולטראס ידועים פעמים רבות כמבקרים החריפים ביותר של הנהלת מועדוני הספורט, בעיקר בכל הנוגע להנהלות המורכבות מאנשים בעלי ממון וקשריהם למשטר".
החלטת בית המשפט במצרים להכריז על האולטראס כארגון טרור התקבלה בעקבות עתירה שהגיש יו"ר מועדון הכדורגל זמאלק, קבוצת הכדורגל השנייה בגודלה במצרים שאוהדי האולטראס שלה ידועים בכינוים "האבירים הלבנים של אל זמאלק".
קבוצת האולטראס הראשונה בעולם הערבי הוקמה בשנת 1989 בלוב, אך נסגרה כעבור שבועיים על ידי רשויות קדאפי. הקבוצות הבאות הוקמו בטוניסיה, ובשנת 2005 דווח על פעילות של קבוצות אולטראס במרוקו וב-2007 גם באלג'יר.
The post מצרים: מועדוני האולטראס של קבוצות הכדורגל הוכרזו כארגון טרור appeared first on הכל שקרים.